czy ma ktoś jakieś specjalne sposoby na złapanie dorsza. Nieraz na kutrze widać, że niektóre osoby ciągną jednego za drugim a my nic tylko pojedyncze sztuki.
Jeżeli łowimy na głębokiej wodzie 25m - 45m to normalnie spuszczamy przy kutrze zestaw i podszarpujemy (oczywiście mamy baczność na to czy burta jest zawietrzna czy nawietrzna, bo tak dla przypomnienia na burcie zawietrznej spuszczamy pilkera daleko od kutra i co kilka podszarpnięć nawijamy plecionkę na kołowrotek, a z nawietrznej odwrotnie spuszczamy przy samej burcie i co jakiś czas popuszczamy plecionkę z kołowrotka.
Jeżeli zrobimy szarpnięcie to opuszczamy pilkera na napiętej plecionce, dopóki nie poczujemy na wędce specyficznego stuknięcia, zatrzymania pilkera na dnie.
Jeżeli jesteśmy na płytkiej wodzie tak do 15m - 18m, to rzucamy jak najdalej się da i małymi skokami ściągamy do kutra.
Mam nadzieje, że troszkę wyjaśniłem, nie zanudziłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum